Under namnet Spiff gör jag sånt som inte passar in i det band jag spelar i för närvarande. Det består av experiment, analogrunk, fixa ideér eller något man svarvat ihop i ren trissdess. Det är under Spiff jag får utlopp för det jag är sugen på för stunden, det som inspirrationen kräver den dan. Det gör också att mycket till Spiff aldrig blir klart.Men då får det vara så. Nu är jag ena halvan i Bakband där vi utforskar dancehall, ragga, reggae och dub. Något som är långt ifrån något någon av oss gjort tidigare.Det hörs nog men att ge sig på någon man inte känner att man behärskar är en stor del av nöjet. Det är då man kan ta dom stora kliven framåt. Det är själva utväcklingen jag tycker är roligast. Få saker slår känslan när man lyckas med något man inte klarat tidigare. Vi jobbar väldigt mycket med våra texter och sång mot vad jag är van vid vilket gör att Spiffs låtar just nu blir mest instrumentala. Vi jobbar också mycket med att blanda det elektroniska med aukustiska instrument och gitarrer. Det gör att Spiffs grejjer nu blir väldigt elektroniska.

Jag har hållit på med elektronisk musik sen jag köpte min första synth och trummaskin i slutet av 80-talet. Den fruktansvärda Casio CZ5000 och nån intetsägande rolandburk med halvrealistiska trumljud. Det var inte mycket men det var en början. Sen dess har jag haft en bunte mer eller mindre trevliga synthar. CZ:an luktade starkt av citrus och hade ledmotivet till snuten i hollywood i den interna sequensern. Den försvann snabbt men lukten gick aldrig bort. Jag spelat i lite olika band i lite olika stilar, omväxling förnöjer. Rock, pop, dub, techno och hiphop. Jag har testad på det mesta jag fått chansen till men mestadels har jag spelat synthpop. Vad jag än väljer att göra inom musiken har jag nytta av varje liten obskyr grej jag gjort tidigare. Det finns en läxa i precis varje ny musikalisk upplevelse.

Min stora kärlek inom musiken är de gamla analoga syntharna men i praktiken arbetar jag nästan helt i mjukvara. Nackdelen är att man saknar direktkontakten med sitt instrument och en del av själen försvinner, men å andra sidan har jag idag en studio som jag bara skulle kunna drömma om i hårdvara. Med en dator, ett bra musikprogram, ett midiklaviatur och en okej mic kan man komma väldigt långt.

Vill du komma i kontakt med mig gör du det lättast på ola.hogstam@gmail.com eller min telefon 0303-13456 men det finns fler sätt som kan ge resultat men man vet inte hur lång tid det tar innan jag ser det. Det finns ju en myspace och en facebook men det är kanske inget jag besöker dagligen.Vill man ha tag på min musik går det att få några låtar här nedanför och på min MySpace men jag har för närvarande inte mer än så upplagt. Snart kommer ett mer komplett arkiv. Det går däremot att få tag på det mesta med BakBand även om det än så länge inte är lika mycket, än så länge.